Umeå salsaclubs guide för nybörjare

Vill du också börja dansa salsa? Då har du kommit rätt. Umeå salsaclub visar dig hur:

Steg 1: Nybörjarkursen

Anmäl dig till en nybörjarkurs. I umeå finns fyra instruktörer som regelbundet ger kurser där du lär dig grunderna. Aktuella kurser just nu hittar du här.

Steg 2: Lyssna på musiken

Lyssna på mycket salsa. Det är ofta många olika rytmer samtidigt i musiken och om du lyssnar på mycket musik kommer det att hjälpa dig bli en duktig salsadansare fortare. Salsamusik kan du hitta på t.ex. www.radioclave.se eller på umeå salsaclubs spellista på spotify

Steg 3: Ta alla tillfällen att praktisera

Kolla salsakalendern för att hitta fester och andra tillfällen att dansa. Ett tips är att gå på umeå salsaclubs danskvällar på torsdagar klockan 19 på ordenshuset. Här kan du träffa andra salsadansare på olika nivåer. Var inte rädd för att bjuda upp och fråga gärna om hjälp om det är något som du undrar över.

Steg 4: Gå fler kurser

Nu när du gått nybörjarkursen har du fått lära dig grunderna. Fler kurser kommer göra att du får lära dig fler steg, fler snurrar får mer salsakänsla i din dans och du kan variera dig mer. Men kom ihåg att salsa är mer än bara steg och snurrar. Någon som dansar enkla steg med känsla kan vara lika rolig att titta på som en salsadansare med många krångliga turer. Håll utkik i kalendern efter kurser och workshops. Det händer att instruktörer från andra städer kommer upp och håller kurser och då är det bara att passa på och bli inspirerad. Prova gärna även att gå kurser för flera olika instruktörer i Umeå. Det kommer att utveckla dig som dansare.

Steg 5: Dansa dansa dansa

Ha tålamod. En fullfjädrad salsadansare är inte något som man blir på en dag, men om du lägger ner lite energi kommer du ha väldigt roligt på vägen dit.

Med lite träning och envishet så kommer du kanske att se ut såhär:

Eller kanske såhär:

Eller varför inte:

Admin