Ibbe


Telefon:073-9557758
Skicka mail

Mejl: salsachatanorrland@hotmail.com


Salsa är en passionerad pardans som jag för längesen fick inspiration till att lära mig. Inom salsan finns olika stilar, de största är Kubansk salsa, LA-style, mambo/New York-style och Colombiansk salsa. Mitt första salsasteg tog jag 2008. Det var till en början svårt – att leda partnern och samtidigt ha den rätta taktkänslan, rytmen och rätt timing, och därtill dansa till musiken, var krävande. Trots detta fortsatte jag, det var ju hur kul som helst! Sedan dess har det blivit många salsasteg och salsan har blivit en stor del av mitt liv. 2009 fick jag upp ögonen för ännu en dansform som tillhör samma latinamerikanska danskultur; Bachata. En sensuell och romantisk pardans som ursprungligen är från den Dominikanska Republiken. Det var på Stockholm Salsa Dance (SSD) som jag fick lära mig bachata. Samtidigt hade jag utvecklats nog i salsan för att vara hjälpdansare på salsakurserna. Fick under den här tiden upp intresset för den colombianska salsastilen och gick kurs i denna på SSD.


2010 upptäcktes jag av ägaren till SSD och fick därför en inbjudan till att vara med i deras dansteam, både i salsa och bachata. Ett dansteam är en sammansatt dansgrupp som uppträder tillsammans i en koreografi, både i Sverige och utomlands. Jag medverkade samtidigt även i ett till dansteam i salsa; ”Precioso dance team”. Dessa kom att utveckla mig mycket och det var där min dansutveckling verkligen tog fart. Jag har även lärt mig mycket på socialdanser och på workshops ledda av internationella dansproffs på olika salsakongresser runt om i landet såväl som utomlands. Kizomba är utöver bachatan en sensuell dans vilken ursprungligen är från Angola. Kallas även ”African Tango”. Den speciella musiken i Kizomba och den sköna sensuella känslan i dansen gjorde ett stort intryck på mig. Idag har kizomban blivit populär i världen och har ett eget dansgolv på salsakongresserna.


Idag undervisar jag i Sveriges äldsta och största salsaskola Stockholm Salsa Dance (i Stockholm), men eftersom jag studerar på Umeå Universitet för tillfället förflyttas mina danskurser hit under terminerna. Sedan flytten till Umeå år 2012 har jag introducerat både bachata och kizomba till Umeås salsagolv. Danserna togs till en början tveksamt emot då det var något helt nytt, men allt eftersom började folk lära sig och uppskatta det mer och mer. De senaste åren har jag även anordnat danskvällar (sk socials) med bachatan i fokus. Har blivit inbjuden att vara gästinstruktör och showartist på olika workshops i Stockholm, Uppsala, Gävle, Sundsvall, Skellefteå, Örnsköldsvik, Örebro, Bjurholm, Nordmaling och andra städer samt på ”Umeå latino Weekend, ”Umeås dansfestival.


I Umeå håller jag idag i reguljära kurser och privatlektioner vid sidan om. Som dansinstruktör är jag erfaren, noggrann, pedagogisk och uppmuntrande och fokuserar på att förmedla känslan i dansen. Jag tillämpar en internationell undervisningsmetod som ses i den största delen av världen! Min åsikt är att alla kan lära sig dansa – ”det är aldrig försent för någon ”. Våga ta steget och kanske vi ses på dansgolvet!


Ska ni anordna möhippa/svensexa, företagsevent eller födelsedagsfest? Jag kan erbjuda en timmes salsa/ bachata/ Kizomba kurs för alla deltagare med bruden/brudgummen/huvudpersonen i centrum. Kursen kan avslutas med en salsashow med denna och mig. Videofilma gärna om ni vill, det blir ett kul minne, kanske visa upp på bröllopet? Prisexempel: 15 deltagare, 1 instruktör, En timmes undervisning i min egen lokal: 2200: -

Ibbe har inga kurser för närvarande. Kontakta gärna Ibbe för information om nästa kursstart
Admin